Skip to main content

Wie de zwembaden in Nederland en België te klein vindt, moet eens op vakantie naar Chili gaan. Daar, in het San Alfonso del Mar-resort, is namelijk het grootste zwembad ter wereld.

Er gaat 250 miljoen liter water in het immense zwembad van de Chileense kustplaats Algarrobo. Dit water komt rechtstreeks uit de naastgelegen Grote Oceaan, zout water dus. Het wordt gefilterd voordat het in het zwembad terecht komt, waardoor het water kristalhelder is. Niets daarvan wordt teruggespoeld; alles blijft in het zwembad circuleren dankzij het geavanceerde filtratiesysteem.

Het zwembad raakt eigenlijk nooit vol; tenzij alle inwoners van Santiago, de hoofdstad van Chili, ineens een duik zouden gaan nemen, maar dat gebeurt natuurlijk nooit. Het bad is ruim een kilometer lang en op sommige plekken 35 meter diep. Daarmee is het niet alleen het grootste zwembad ter wereld, maar ook een van de diepste. Langs de kanten liggen heuse zandstranden die speciaal voor de zwemmers zijn aangelegd. Ook kun je er bootjes huren, om daarmee over het zwembad te varen.

In 2006 werd dit zwembad geopend. Het duurde vijf jaar om het te bouwen en kostte maar liefst 2 miljard euro.

Wil je niks missen van Weet Magazine? Neem dan een abonnement en ontvang elke twee maanden de nieuwste Weet!