Skip to main content

Vorige week is de oudste mens ter wereld overleden. Met haar 116 jaar en 26 dagen bevestigt de Amerikaanse Jeralean Talley de maximale leeftijd die de mens volgens de Bijbel kan bereiken: 120 jaar.

In Genesis 6 vers 3 staat dat de Geest niet in eeuwigheid met de mens zal twisten. ‘Zijn dagen zullen zijn honderd en twintig jaren’, zegt God Zelf. En zo gebeurt het. Na de zondvloed zie je dat de maximale leeftijd van de mens snel wordt ingeperkt.

Waarom?

Waarom God dat deed? Genesis 11 vers 6 maakt duidelijk dat de mensheid streefde naar onsterfelijkheid en naar een superras. In reactie daarop zorgt God ervoor dat de leeftijden teruggebracht worden tot maximaal 120 jaar. Gods levensgeest blijft niet langer meer in de mens. De mens die zichzelf handhaaft, de macht grijpt en steeds wil blijven leven, wordt beknot.

Mozes

Mozes werd nog 120 jaar, maar dat was een bijzonderheid. In Psalm 90 vers 10 schrijft hij zelf dat ‘aangaande de dagen van onze jaren; daarin zijn zeventig jaren, of, als wij zeer sterk zijn, tachtig jaren’. Dat Mozes zo oud werd zal te maken hebben met het feit dat hij het beloofde land nog mocht zien. Ook is het denkbaar dat de hogere leeftijd van de aartsvaders een teken was van Gods zegen.

Wil je niks missen van Weet Magazine? Neem dan een abonnement en ontvang elke twee maanden de nieuwste Weet!

Weet meer:

www.weet-magazine.nl/oudste-mens