Skip to main content

Heb jij aan één spiegeleitje nooit genoeg? Misschien is een struisvogelomelet dan iets voor jou.

Struisvogelei in verhouding tot een kippenei

Struisvogelei in verhouding tot een kippenei.

Dat zul je net zien: wil je pannenkoeken bakken, kom je een ei tekort. Dat zou je met een doos(je) struisvogeleieren niet zo snel overkomen zijn. Eén ei is namelijk genoeg voor maar liefst 60 tot 70 pannenkoeken! Met een gewicht van zo’n anderhalve kilo per stuk zijn deze joekels dan ook de grootste eieren ter wereld. Toch kom je ze niet zomaar in de supermarkt tegen. Een struistvogelei is namelijk een stuk duurder dan een kippenei en ze worden doorgaans niet op grote schaal geproduceerd. Op speciale struisvogelboerderijen kun je vaak wél een eitje scoren.

Een struisvogelei smaakt hetzelfde als een kippenei, maar de enorme omvang maakt hem net iets minder handelbaar in de keuken dan een ‘gewoon’ ei. Voor een gebakken struisvogelei moet je zo’n twintig minuten aan het fornuis staan. Heb je liever een hardgekookt eitje? Dan kun je er maar beter even bij gaan zitten: met zijn omvang en schaaldikte duurt het wel zo’n anderhalf uur voor hij helemaal gaar is. Succes met uitlepelen!

Dit weetje komt uit de Weet Scheurkalender 2023. Vond u het interessant? De nieuwe Scheurkalender 2024 is nu te koop. Deze staat vol met interessante weetjes, vrolijke cartoons en moeilijke raadsels. De Weet Scheurkalender 2024 is nu te koop in uw lokale boekhandel (€15,95), of in onze webshop.

Koop de nieuwe scheurkalender