Skip to main content

Bultruggen. Ze behoren tot de grootste en prachtigste schepsels op aarde. Deze dieren zijn warmbloedig, ademen lucht en leven volledig in het water. Maar hoe zijn deze zoogdieren ontstaan? Aanhangers van de darwinistische evolutietheorie stellen een langzaam, geleidelijk proces voor. Willekeurige mutaties en natuurlijke selectie drijven dat proces aan. De evolutie van landdier tot walvis zou daar één van de beste voorbeelden van zijn.

Darwin beweerde dat alles uit een gemeenschappelijke voorouder is ontstaan. In dat geval zouden er veel overgangsvormen te vinden moeten zijn in de aardlagen. Die fossielen laten het geleidelijke ontstaan van nieuwe soorten zien. Hij besefte dat dit een heel belangrijk punt was voor zijn theorie, en schreef zelfs dat het gebrek aan tussenliggende schakels als een van de meest serieuze bezwaren tegen zijn theorie kon worden gebruikt. Hij verklaarde dit met het feit dat er in zijn tijd nog weinig fossielen waren opgegraven en hoopte dat men later veel overgangsvormen zou vinden. Er zijn ondertussen heel veel fossielen opgegraven, maar er zitten nauwelijks exemplaren tussen die voor zo’n gewenste tussenvorm in aanmerking komen. Hoe zit het dan met het ontstaan van walvissen?

Het onderstaande filmpje van The John 10:10 Project laat zien dat het meest overtuigende bewijs voor het ontstaan van walvissen wijst op een intelligent ontwerp.

Klik hier voor een uitgebreid artikel over de evolutie van landdier tot walvis. Weet Magazine houdt dit rijtje overgangsvormen eens kritisch tegen het licht.