Skip to main content

„Hoe denk je dat de Grand Canyon is gevormd?” Die vraag stelt Eric Hovind aan bezoekers van het Amerikaanse nationale park. Een mooie gelegenheid voor evangelisatie en om met mensen in gesprek te gaan over Jezus. Hoe doet hij dat?

In een mooie online film doet evangelist Eric Hovind, de zoon van de voor velen welbekende Kent Hovind, de Grand Canyon aan. Hij heeft daar mooie gesprekken met de bezoekers. De Grand Canyon kan niet zijn ontstaan als gevolg van langzame processen over miljoenen jaren. De Canyon wijst op de catastrofale processen die plaatsvonden bij de zondvloed.

Deze insteek biedt ook mogelijkheden voor evangelisatie. Als je het gedeelte in de Bijbel over bijvoorbeeld de zondvloed mag vertrouwen, zo redeneert Hovind, dan mag je ook andere stukken van de Bijbel vertrouwen. Bijvoorbeeld als er staat dat wie zondigt de hel verdient, maar dat je door het offer van Jezus die straf zelf niet hoeft te dragen en na je dood naar de hemel kunt. De film is (Engels gesproken en zonder Nederlandse ondertiteling) gratis te bekijken op de website www.grandcanyonmovie.com.

Wil je meer lezen van Weet Magazine? Neem dan een abonnement en ontvang elke twee maanden de nieuwste Weet! Klik hier voor een artikel in pdf-vorm over het ontstaan van de Grand Canyon.