Heelal

Zuurstof gevonden op komeet 67P

Door

op

Tot ieders verbazing is in de gaswolk rond komeet 67P zuurstof gevonden. Dat is heel bijzonder. Op aarde zijn er planten die koolzuur omzetten naar zuurstof, maar die zijn er niet op deze komeet. Hoe komt die zuurstof daar dan? Er zijn nog veel meer bijzonderheden!

Een poosje terug was de Europese ruimtevaartorganisatie ESA uitgebreid in het nieuws. Voor het eerst in de geschiedenis was het namelijk gelukt om een ruimtevaartuig (Rosetta) op een komeet te landen.
Intussen stromen Rosetta’s onderzoeksgegevens binnen. Eerdere resultaten waren al verrassend. De komeet was bijvoorbeeld minder ‘sneeuwballerig’ dan verwacht. 67P is roetzwart! En nu is er dus weer een onverwacht meetresultaat: in de gaswolk zit zuurstof, meldde de Nederlandse Onderzoeksschool voor Astronomie in Leiden onlangs in een persbericht.

Waarom is dat zo bijzonder? Zuurstof een reactief goedje. Het reageert snel tot ozon of water. En als het in contact komt met metalen kunnen die metalen oxideren (roesten). Ook verbranding is een reactie met zuurstof. Ervan uitgaande dat de komeetwolk heel oud is – 4,5 miljard jaar, zoals evolutionisten zeggen – zou je dan ook niet verwachten dat er nog zuurstof kan worden aangetroffen. Evolutionistische modellen impliceren namelijk dat het vinden van zuurstof is uitgesloten. En toch is het er! Deze ontdekking zal evolutionistische wetenschappers dan ook aan het werk zetten: de chemische modellen van het vroege zonnestelsel moeten drastisch worden herzien.

Creationisten kijken er heel anders naar. De aangetroffen zuurstof past dit prima binnen het Bijbelse plaatje. Die was dan al aanwezig sinds de schepping van de komeet en is er nu langzaam maar zeker aan het uitdampen en weg reageren. De zuurstof is dus een smoking gun die wijst dus op een relatief jonge komeet.

Weet meer:
www.weet-magazine.nl/zuurstofopkomeet

MACHTIGING AUTOMATISCHE INCASSO

Vul hieronder uw gegevens in.

Let op! Vul alle vereiste vakjes in, anders wordt je oplossing niet verzonden. Pas als je een bevestigingsmail van ons ontvangen hebt, weet je zeker dat je inzending goed is aangekomen bij Weet Magazine.


 

 

MACHTIGING DIGITALE FACTUUR

Vul hieronder uw gegevens in.

Let op! Vul alle vereiste vakjes in, anders wordt je oplossing niet verzonden. Pas als je een bevestigingsmail van ons ontvangen hebt, weet je zeker dat je inzending goed is aangekomen bij Weet Magazine.