Event

Weet Event: Nationaal Militair Museum

op

In 2016 vindt het Weet Magazine Lezers-event plaats in het Nationaal Militair Museum in Soesterberg. Op D.V. zaterdag 30 januari, om precies te zijn. Abonnees kunnen dan, terwijl ze het museum bezoeken, verschillende colleges bijwonen die door Weet Magazine worden verzorgd.

WAT KUN JE VERWACHTEN?
Op het Lezers-event worden je drie verschillende colleges aangeboden. Sprekers zijn experts uit het netwerk van Weet Magazine. Ze zullen het gaan hebben over onderwerpen rondom apologetiek (geloofsverdediging) en schepping en evolutie. Daarnaast is er een militair expert aanwezig die je meer kan vertellen over de topstukken van het museum*.

PROGRAMMA
Abonnees zijn de hele dag van harte welkom in het museum. Wat betreft de colleges vragen we je wel van tevoren te kiezen of je deze ’s ochtends (van 10.00 tot 13.00 uur) of ’s middags (van 13.00 tot 16.00 uur) wilt volgen. Dit vanwege het beperkte aantal zitplaatsen. Voor elk dagdeel zijn slechts 200 kaarten beschikbaar, dus wees er snel bij! Kaarten kosten € 9,75. Je kunt de kaarten bestellen in onze webshop.

Spreekbeurt 1) Jan van Meerten: Tien redenen waarom ik creationist ben

Jan van Meerten, redacteur van Weet Magazine, gaat in op de stelling dat je bij het geloof in een schepping van zes dagen, een historische zondeval én een wereldwijde zondvloed niet je verstand aan de kapstok hoeft te hangen. Er zijn wel degelijk goede argumenten, zowel theologisch als wetenschappelijk, om te geloven in een schepping. Hij zal ook enkele creationistische onderzoeken kort bespreken.
Spreekbeurt 2) Ruben Jorritsma: Intelligent Design

Weet-redacteur Ruben Jorritsma zoomt in op de Intelligent Design-visie. De discussie over onze oorsprong wordt niet alleen gevoerd door creationisten en evolutionisten, maar ook door aanhangers van Intelligent Design. Waar staat de Intelligent Design-beweging voor? Wat zijn haar belangrijkste argumenten? En hoe wordt daarop gereageerd door tegenstanders van Intelligent Design?

Spreekbeurt 3) Alfred Staarman: 100 jaar Tanks

Conservator van het Alfred Staarman bepreekt enkele highlights van het Museum. Hij zoomt daarbij in op de wereld van de tanks. Dit onderwerp is mede gekozen omdat het NMM heel 2016 in het teken staat van 100 jaar Tanks. De spreekbeurt haakt daarmee in op het artikel dat in oktober verscheen in Weet Magazine. 

OVER HET MUSEUM
In het Nationaal Militair Museum in Soesterberg komen de collecties van het voormalige Legermuseum in Delft en het voormalige Militaire Luchtvaartmuseum samen. Je kunt er de meest bijzondere collectie tanks, vliegtuigen, pantservoertuigen en helikopters van Nederland bekijken. Allemaal unieke exemplaren met een bijzonder verhaal. Persoonlijke objecten en aangrijpende verhalen komen als het ware weer tot leven. Het is daarmee een niet te missen museum voor iedereen met interesse in techniek en de geschiedenis van defensie.  Meer informatie is te vinden op
www.nmm.nl

Aanbevolen

Vul hieronder uw gegevens in

Let op! Vul alle vereiste vakjes in, anders wordt je oplossing niet verzonden. Pas als je een bevestigingsmail van ons ontvangen hebt, weet je zeker dat je inzending goed is aangekomen bij Weet Magazine.


 

<script src=”https://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.11.0/jquery.min.js“></script> <script type=”text/javascript” src=”https://webforms.aboportal.nl/Form/areas/frontend/scripts/iframeResizer.min.js“></script> <script> jQuery(function($){ $(“.AboIframeabonneerACTIE4″).iFrameResize([{ autoResize: true, enablePublicMethods: true, sizeWidth: false, log: true, interval: 36, checkOrigin: false }]); }) </script> <iframe id=”AboIframeabonneerACTIE4″ class=”IframeSizeVer AboIframeabonneerACTIE4″ src=”https://webforms.aboportal.nl/Form/abonneer/weetmagazine-ACTIE4/nl-BE?stylesheet=/Form/Areas/FrontEnd/Content/CSSalt/weetmagazine.css&codekorting=hide” width=”100%” frameborder=”0″ scrolling=”no”></iframe>

 

MACHTIGING AUTOMATISCHE INCASSO

Vul hieronder uw gegevens in.

Let op! Vul alle vereiste vakjes in, anders wordt je oplossing niet verzonden. Pas als je een bevestigingsmail van ons ontvangen hebt, weet je zeker dat je inzending goed is aangekomen bij Weet Magazine.


 

 

MACHTIGING DIGITALE FACTUUR

Vul hieronder uw gegevens in.

Let op! Vul alle vereiste vakjes in, anders wordt je oplossing niet verzonden. Pas als je een bevestigingsmail van ons ontvangen hebt, weet je zeker dat je inzending goed is aangekomen bij Weet Magazine.