Mens

Vrolijke kinderen worden later vrolijke volwassenen

op

Was jij vroeger een vrolijk kind (of ben je dat nog steeds)? Dan is de kans groot dat je ook op latere leeftijd lekker in je vel zit. Althans, dat beweren onderzoekers van de universiteit van Camebridge. Er was al langer veel bekend over het verband tussen geestelijke problemen in de jeugd en welzijn op latere leeftijd. Minder is bekend over de effecten van een erg gelukkige jeugd op het welzijn op latere leeftijd. Daar deden de Britse onderzoekers onlangs voor het eerst onderzoek naar.

De onderzoekers gebruikten bestaande datasets. In deze data was onder meer te vinden hoe leraren de opgewektheid, vriendenkring en energieniveau observeerden van jongeren van 13 tot 15 jaar. Ook stond in deze datasets in hoeverre er sprake was van gedrags- en emotionele problemen.
De onderzoekers zochten naar het verband tussen deze bevindingen en waarnemingen van tientallen jaren later, die wat zeggen over het welzijn. Hieronder vallen: geestelijke gezondheid, werkervaring en tijdsbesteding aan sociale activiteiten.
De wetenschappers toonden aan dat de personen die in hun jeugd hoog op welzijnscoorden, een grotere kans hebben om daar als ze ouder zijn weer hoog op te scoren. Als men volwassen is geworden uit dat zich bijvoorbeeld in meer tevredenheid met het werk dat men doet, frequenter contact met familie en vrienden en meer tijdsbesteding aan hobby’s.
Verder blijkt dat ‘vrolijke kinderen’ op latere leeftijd veel minder vaak geestelijke problemen ontwikkelen. Dat verschil is wel 60 procent(!) ten opzichte van kinderen met een minder gelukkige jeugd. Opvallend is echter dat gelukkige kinderen op latere leeftijd wel een hogere kans hebben op een scheiding. De onderzoekers vermoeden dat dit te maken heeft met het zelfvertrouwen en de daadkracht van deze groep. Hierdoor zou men eerder uit een ‘ongelukkig’ huwelijk stappen.

Bron: University of Cambridge (2011, February 26). Happy children make happy adults. ScienceDaily. Retrieved March 16, 2011, from http://www.sciencedaily.com/releases/2011/02/110225094936.html

MACHTIGING AUTOMATISCHE INCASSO

Vul hieronder uw gegevens in.

Let op! Vul alle vereiste vakjes in, anders wordt je oplossing niet verzonden. Pas als je een bevestigingsmail van ons ontvangen hebt, weet je zeker dat je inzending goed is aangekomen bij Weet Magazine.


 

 

MACHTIGING DIGITALE FACTUUR

Vul hieronder uw gegevens in.

Let op! Vul alle vereiste vakjes in, anders wordt je oplossing niet verzonden. Pas als je een bevestigingsmail van ons ontvangen hebt, weet je zeker dat je inzending goed is aangekomen bij Weet Magazine.