Mens

Uit Weet Magazine:In twee uur naar China

op

In een uurtje naar het middenoosten en in twee uur naar China. Het lijkt sciencefiction, maar als het aan ET3 ligt, is het op termijn werkelijkheid. De transportbuizen die deze organisatie wil aanleggen (evacuated tube transport) zullen zwevende capsules bevatten die een topsnelheid van 6500 km/uur kunnen bereiken. Ruimtereizen op aarde. Zo zou je de plannen van et3 het beste kunnen samenvatten. Dit bedrijf heeft een vervoersmiddel op het oog dat haast te mooi lijkt om waar te zijn: stil, goedkoop, veilig, sneller dan vliegtuigen, volledig elektrisch en duurzaam. Je vliegt vooruit hoe werkt het systeem? Maximaal zes passagiers nemen plaats in een capsule ter grootte van een auto. Deze capsules bevinden zich in een buis van anderhalve meter doorsnee. Ze vliegen vooruit door gebruik te maken van magnetisch zweven, een techniek die ook wordt ingezet bij de magneetzweeftrein. Doordat twee magneetvelden elkaar afstoten, zweeft de capsule door de buis. om ervoor te zorgen dat er geen luchtweerstand is, wordt de buis vanbinnen continu vacuüm ge- zogen. Daardoor kunnen de capsules bizar snel gaan. De passagiers in de capsule hebben volgens de ontwerpers geen last van snelheid en zwaartekracht. mocht het toch fout gaan, dan kan de persoon in kwestie op een knop duwen. De capsule wordt dan afgevoerd en de passagier kan worden geholpen.   Passagiers stappen normaal gesproken in op speciale stations (zogenaamde ‘air- locks’), waar de buis luchtdicht van de bui- tenwereld is afgesloten. Daarna verdwijnt de capsule in de vacuüm buis en zorgen elektromotoren ervoor dat hij vaart maakt. Eenmaal op snelheid hoeft er bijna geen energie te worden verbruikt. er is immers geen luchtweerstand dus de capsule blijft op snelheid. Als de capsule de plek van bestemming bereikt en vaart mindert, wordt de meeste energie weer door het systeem opgevangen en hergebruikt. ongelooflijk! Op deze manier kan een futuristische snelheid worden bereikt. Op de website meldt et3 een koerssnelheid van 600 km/uur in verstedelijkte gebieden. Voor internationale reizen van bijvoorbeeld new york naar Beijing kan de snelheid worden opgeschroefd naar 6500 km/uur. dan duurt de rit slechts twee uur! Voorlopig blijft het nog even bij simulaties en is de aanleg van zo’n transportsysteem toekomstmuziek.

MACHTIGING AUTOMATISCHE INCASSO

Vul hieronder uw gegevens in.

Let op! Vul alle vereiste vakjes in, anders wordt je oplossing niet verzonden. Pas als je een bevestigingsmail van ons ontvangen hebt, weet je zeker dat je inzending goed is aangekomen bij Weet Magazine.


 

 

MACHTIGING DIGITALE FACTUUR

Vul hieronder uw gegevens in.

Let op! Vul alle vereiste vakjes in, anders wordt je oplossing niet verzonden. Pas als je een bevestigingsmail van ons ontvangen hebt, weet je zeker dat je inzending goed is aangekomen bij Weet Magazine.