Nieuws

Uit Weet Magazine: Pal-V

op

De bouwers van de personal air and land vehicle voorspellen dat hun vliegende auto een revolutie in mobiliteit teweegbrengt. Van huis vertrekken en rijdend en vliegend elke bestemming bereiken; dat is de toe-komst. Verkeersopstoppingen bestaan niet meer. Omrijden langs meren, fjorden, rivieren en bergketens hoort ook tot de verleden tijd. ‘De pal-v combineert de vrijheid van vliegen met adembenemende prestaties op de weg’, meldt het persbericht. Er zijn inmiddels succesvolle testvluchten uit- gevoerd op vliegbasis Gilze Rijen. Sportauto de pal-v is een gyrocop- ter, een vliegtuig dat een motorloze rotor heeft die uitsluitend draait op langsstromende lucht. De stuwkracht wordt ge- leverd door een opvouw- bare propeller aan de achterzijde. op de weg rijdt de pal-v als een sportauto. om dit voertuig te gebruiken, is dus geen nieuwe infrastructuur nodig. De pal-v kan vrijwel overal opstijgen en landen. voor opstijgen is een baantje van ongeveer 165 meter genoeg. Dat kan een verharde baan of een gras- baan zijn. de pal-v vol- doet aan alle bestaande voor- schriften en wettelijke ver- eisten in alle belangrijke markten. Dat betekent dat het voertuig zowel op de weg als in het luchtruim is toegestaan. De afstand die je ermee door de lucht kunt afleggen, is tussen de 350 en 500 ki- lometer, afhankelijk van het type pal-v dat je gebruikt en de belading. Rijdend heeft hij een bereik van 1200 kilometer. Het voer- tuig rijdt gewoon op benzine, maar er komen ook uitvoeringen op de markt die op biodiesel of bio-ethanol rijden. Zowel op de weg als in de lucht bereikt de pal-v een snelheid van 180 km/uur. Dankzij een speciaal kantelsysteem neemt het driewielige voertuig de bochten als een motor. In de lucht is het toestel stiller dan een helikopter vanwege de langzamere draaiing van de rotor. De pal-v stijgt op en landt met lage snelheid en is gemakkelijk te besturen. Een brevet halen vereist maar 20 tot 30 uur training, beweren de bouwers.

Meer weten over de Pal-V? Je leest het in Weet Magazine nummer 15.

Bekijk het flimpje voor meer informatie:

 

MACHTIGING AUTOMATISCHE INCASSO

Vul hieronder uw gegevens in.

Let op! Vul alle vereiste vakjes in, anders wordt je oplossing niet verzonden. Pas als je een bevestigingsmail van ons ontvangen hebt, weet je zeker dat je inzending goed is aangekomen bij Weet Magazine.


 

 

MACHTIGING DIGITALE FACTUUR

Vul hieronder uw gegevens in.

Let op! Vul alle vereiste vakjes in, anders wordt je oplossing niet verzonden. Pas als je een bevestigingsmail van ons ontvangen hebt, weet je zeker dat je inzending goed is aangekomen bij Weet Magazine.