Mens

Uit Weet Magazine: Exclusief interview met survivalexpert Bear Grylls

op

Bear Grylls is één van ’s werelds bekendste avonturiers. Hij praat met Weet Magazine over zijn leven in de natuur, zijn nieuwe boek en zijn geloof in God.

Drie jaar lang diende Grylls in het Britse leger. Hij was Specialist Combat Survival Instructor and Patrol Medic bij de SAS, een Special Forces-eenheid waar hij de nodige avonturierskennis opdeed. Hij zette enkele heldhaftige prestaties neer om daarmee geld voor goede doelen in te zamelen en verbrak wereldrecords. Grylls beklom de Mount Everest, trok over de Himalaya en vergde het uiterste van zichzelf toen hij door de Noordwestelijke Doorvaart trok; de route over de poolarchipel, van de Atlantische naar de Grote Oceaan.

Bange momenten
Meermalen keek hij de dood in ogen. Bijvoorbeeld toen hij een sprong van 5 kilometer maakte en zijn parachute scheurde. Hij landde op zijn rug en brak drie wervels, maar gelukkig herstelde hij. Ontelbare andere momenten waren er waarvan hij toegeeft dat „het er niet zo goed voor hem uitzag; van het achterna gezeten worden door haaien en krokodillen tot het vastzitten in de sneeuw.”
Sommige van die bange momenten zijn met de camera vastgelegd in Man vs. Wild, een Britse serie op Discovery Channel. Hierin toont Grylls, als presentator, zijn onverschrokkenheid en liefde voor de natuur. Het maakte hem geliefd bij een breed publiek. In Man vs. Wild wordt hij samen met een cameraman — ook een getrainde avonturier — gedropt in een afgelegen gebied. Bepakt en bezakt met alleen een zakmes, een vuursteen en een fles water laat hij zien wat je zoal in de natuur kunt eten: insecten, planten, uitwerpselen en eieren bijvoorbeeld.

Weinig atheïsten op Mount Everest
Grylls heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij christen is. Al van jongs af aan gelooft hij in God. Zijn geloof heeft veel invloed op zijn werk, zegt hij. „Ik ken maar weinig mensen die in moeilijke omstandigheden verkeerden en daar zonder een bepaald geloof uit kwamen. Op de Mount Everest zijn weinig atheïsten.”

Dit is een selectie uit het interview dat staat in het februarinummer van Weet Magazine.

MACHTIGING AUTOMATISCHE INCASSO

Vul hieronder uw gegevens in.

Let op! Vul alle vereiste vakjes in, anders wordt je oplossing niet verzonden. Pas als je een bevestigingsmail van ons ontvangen hebt, weet je zeker dat je inzending goed is aangekomen bij Weet Magazine.


 

 

MACHTIGING DIGITALE FACTUUR

Vul hieronder uw gegevens in.

Let op! Vul alle vereiste vakjes in, anders wordt je oplossing niet verzonden. Pas als je een bevestigingsmail van ons ontvangen hebt, weet je zeker dat je inzending goed is aangekomen bij Weet Magazine.