Nieuws

Top 10: Leukste gadgets voor in de regen

op

De herfst doet zijn intree. De zon schijnt minder fel, de temperatuur daalt en er is kans op een flinke regenbui. Weet Magazine heeft de tien leukste, nieuwe uitvindingen op een rijtje gezet om de buien te kunnen trotseren. Oké, toegegeven: sommige uitvindingen zien er een beetje vreemd uit…

1. Opvouwbare regenlaarzen 
Met regenlaarzen kun je gewoon naar buiten terwijl er plassen liggen. Handig, maar ze zijn ook groot en moeilijk mee te nemen. Ontwerper Estel Alcaraz bedacht daar een oplossing voor. Hij ontwierp opvouwbare regenlaarzen. Deze laarzen zijn gemaakt van recyclebaar kunststof en dragen de naam ‘Sardines Rain Boots’.

Weet meer:
http://estelalcaraz.com/2014/07/01/sardines-wellington-boots/

2. Rug-regenjas
Heb je weleens meegemaakt dat je onderweg op je fiets of motor ineens in een hevige regenbui terechtkwam? Wereldreiziger Stefano Mangini kan erover meepraten. Hij wilde voorkomen dat hij op zulke momenten kletsnat zou worden. Daarom ontwikkelde hij de Funnel: een rugzak en een regenjas in één. Als je aan de twee touwtjes van de rugzak trekt, komt er een reflecterende jas uit. Deze jas beschermt je tegen de regen. De rugzak is voor ongeveer 148 euro te koop.

Weet meer:
https://www.kickstarter.com/projects/884605357/funnell-eject-wear

3. Colour Changing Umbrella
Als het regent is het vaak grijs en donker om je heen. Met de Colour Changing Umbrella van SuckUK kun je daar verandering in brengen. De paraplu is zwart van kleur en bedrukt met een speciaal soort inkt. Die inkt is wit, maar krijgt ineens verschillende kleuren zodra de paraplu nat wordt. De paraplu kun je al bestellen vanaf 31,25 euro.

Weet meer:
http://www.suck.uk.com/products/colourchangeumbrella/

4. Duo-plu
Om bij de paraplu te blijven: soms is het lastig om samen onder één paraplu te lopen. Aan de zijkanten word je dan beiden nat. Met de Dualbrella hoef je daar nooit meer over in te zitten. Deze een unieke tweepersoons paraplu is in Nederland verkrijgbaar voor 25 euro (inclusief verzendkosten). Praktischer dan een ‘gewone’ supergrote paraplu is de Dualbrella misschien niet, maar hij is wel effectief.

Weet meer:
http://www.dualbrella.nl/

5. Drinkwater-regenjas
Regenjassen staan misschien niet altijd even chique, maar ze zijn wel erg handig. Dat kun je helemaal zeggen van de Raincatch. Dat is een regenjas die drinkwater van regen maakt. Dankzij een aantal reservoirs en een filter kun je schoon water drinken terwijl je door de stromende regen loopt. Het water is net gevallen en belandt kort daarna al in je mond! De regenjas verkeert momenteel nog in de conceptfase. Het is onbekend wanneer en of de regenjas in de winkel komt te liggen.

Weet meer:
http://www.cnet.com/news/raincatch-concept-coat-for-intentional-water-gain/

6. Spray je telefoon waterdicht
Water en een smartphone is nooit zo’n goede combinatie. Als je telefoon te nat wordt door de regen, kan hij gemakkelijk kapot gaan. Daar is iets op gevonden. Er zijn nu zogenaamde ‘Waterproofing Kits’ voor Android- en iOS-smartphones en tablets. Daarmee kun je met je favoriete apparaten in de regen wandelen. Waterproofing Kits bestaan uit een spray waarmee je een kunststof nanolaagje op je telefoon kunt aanbrengen. Hierdoor wordt je smartphone volledig waterdicht. Een bijkomend voordeel is dat de spray ook beschermt tegen krassen. Voor dertig euro is deze spray op het internet verkrijgbaar.

Weet meer:
https://invisiblewaterproofing.squarespace.com/purchaseimpervious/
https://www.youtube.com/watch?x-yt-cl=84411374&feature=player_embedded&x-yt-ts=1421828030&v=JjjVqB9WHyg

7. Spray alles waterdicht
Na een fikse regenbui nooit meer een kletsnatte jas of schoenen? Dat lijkt een onhaalbaar ideaal. Maar met NeverWet is het wél mogelijk. NeverWet is een vloeistof die je over je kleding en andere producten kunt spuiten. De vloeistof droogt dan op en vormt een beschermingslaag die in staat is om water en andere vloeistoffen af te stoten. Het regenwater wordt dus niet door je kleding opgenomen. NeverWet is te koop voor ongeveer twintig euro.

Weet meer: http://www.neverwet.com/

8. Waterbestendig notitieblok
Voor schrijfliefhebbers die graag in de regen door willen gaan, is er ook een handige gadget. Er is een speciaal waterbestendig notitieboekje verkrijgbaar dat luistert naar de naam ‘Rite in the Rain’. Zowel de buitenzijde als het papier binnenin is waterbestendig. Je kunt het notitieboekje in allerlei maten krijgen, maar onmisbaar is de all-weather pen, waarmee je op het papier kunt schrijven. Die moet je er dus wel bij kopen.

Weet meer:
http://www.riteintherain.com/category.asp?id=%7b654E2183-E5F5-466C-912C-97B400866A48%7d

9. Handsfree paraplu
Het is vaak erg lastig om een paraplu vast te houden terwijl je fietst. Alan Kaufman kwam daarom met een oplossing: de Nubrella, een handsfree paraplu. Je maakt de paraplu aan je lichaam vast door gebruik te maken van twee riemen. De Nubrella beschermt je niet alleen aan de voor- en achterkant tegen regen, maar ook aan de zijkanten. Je kunt ‘em gemakkelijk opvouwen. Niet alleen voor op de fiets is dat ideaal, maar ook tijdens een wandeling, het werk of wanneer je bijvoorbeeld op krukken loopt.

Weet meer:
www.nubrella.nl

10. Zonnewijzer paraplu
Na regen komt zonneschijn. Daar hield ook de Japanse designer Kota Nezu rekening mee toen hij de Clock Parasol ontwierp. Je kunt deze parasol als een paraplu gebruiken, wanneer het regent. Maar wanneer de zon schijnt, heb je er ook iets aan! Dan kun je hem namelijk als zonnewijzer gebruiken. De Clock Parasol bevat een ingebouwd kompas. Daarmee zie je wat het noorden is. Je richt de paraplu daarheen en kijkt welk uur de zon aangeeft. En nu maar hopen dat er na de regen echt zonneschijn komt…

Weet meer:
http://www.designboom.com/design/kota-nezu-clock-parasol/ concept-coat-for-intentional-water-gain/

Vul hieronder uw gegevens in

Let op! Vul alle vereiste vakjes in, anders wordt je oplossing niet verzonden. Pas als je een bevestigingsmail van ons ontvangen hebt, weet je zeker dat je inzending goed is aangekomen bij Weet Magazine.


 

<script src=”https://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.11.0/jquery.min.js“></script> <script type=”text/javascript” src=”https://webforms.aboportal.nl/Form/areas/frontend/scripts/iframeResizer.min.js“></script> <script> jQuery(function($){ $(“.AboIframeabonneerACTIE4″).iFrameResize([{ autoResize: true, enablePublicMethods: true, sizeWidth: false, log: true, interval: 36, checkOrigin: false }]); }) </script> <iframe id=”AboIframeabonneerACTIE4″ class=”IframeSizeVer AboIframeabonneerACTIE4″ src=”https://webforms.aboportal.nl/Form/abonneer/weetmagazine-ACTIE4/nl-BE?stylesheet=/Form/Areas/FrontEnd/Content/CSSalt/weetmagazine.css&codekorting=hide” width=”100%” frameborder=”0″ scrolling=”no”></iframe>

 

MACHTIGING AUTOMATISCHE INCASSO

Vul hieronder uw gegevens in.

Let op! Vul alle vereiste vakjes in, anders wordt je oplossing niet verzonden. Pas als je een bevestigingsmail van ons ontvangen hebt, weet je zeker dat je inzending goed is aangekomen bij Weet Magazine.


 

 

MACHTIGING DIGITALE FACTUUR

Vul hieronder uw gegevens in.

Let op! Vul alle vereiste vakjes in, anders wordt je oplossing niet verzonden. Pas als je een bevestigingsmail van ons ontvangen hebt, weet je zeker dat je inzending goed is aangekomen bij Weet Magazine.