Mens

Stop de mug!

op

Het is weer zomer! En dat is te merken, want overal zijn muggen actief. Afgelopen winter was zacht, waardoor veel insecten die anders zouden doodvriezen het overleefd hebben. Daar pluk je nu dus de vruchten van. Gelukkig kun je jezelf beschermen tegen muggen. Weet Magazine zet de beste middeltjes voor je op een rij.

1. Muggenlamp
Een van de beste middeltjes tegen muggen is een insectenlamp. Die trekt insecten aan met behulp van ultraviolet licht. Voor insecten lijkt dat op daglicht. Om de lamp zit een metalen rooster dat onder stroom staat. Als insecten tegen dat rooster aanvliegen worden ze geëlektrocuteerd. Zo kun jij rustig ’s avonds buiten zitten.

2. Klamboe en hor
Voorkomen is beter dan genezen, zegt men weleens. Als je muggen buiten je huis weet te houden hoef je ze in huis niet te vangen. Een hordeur of -raam kan je helpen om muggen en andere insecten buiten te houden. En als ze toch binnen zitten kun je overwegen om een klamboe te nemen. Dat is een muggennet wat je boven je bed hangt. Dan ben je er in ieder geval van verzekerd dat ze ’s nachts niet rond je oren zoemen.
“Je kunt muggen ook gewoon op de ouderwetse manier platslaan”

3. DEET en citronella
Muggen gebruiken geur om hun maaltje (jou!) te vinden. Een bekend middel dat de geurreceptoren van muggen in de war brengt is DEET. Deze stof zorgt ervoor dat muggen je niet meer kunnen ruiken. Je bent als het ware gecamoufleerd voor muggen, maar dan wel alleen op de plekken waar je DEET gesmeerd of gespoten hebt. Citronella heeft een soortgelijke werking en wordt vaak als natuurlijk alternatief gebruikt.

4. (Elektrische) vliegenmepper
Je kunt muggen ook gewoon op de ouderwetse manier platslaan met een vliegenmepper. Dat is natuurlijk wat arbeidsintensiever, maar het werkt goed in een kleine ruimte zoals je slaapkamer (als je de deur tenminste dicht houdt). Een elektrische vliegenmepper werkt als de muggenlamp: je elektrocuteert de beestjes. Omdat muggen vrij traag bewegen kun je ze met de elektrische vliegenmepper makkelijk vangen. Ze worden namelijk niet opgeschrikt omdat een langzame zwaai met zo’n zapper bijna geen lucht verplaatst.

Er zijn nog tal van andere middeltjes tegen muggen. Een ventilator houdt ze op afstand, door oordoppen hoor je ze niet en lange kleding helpt natuurlijk ook (al is dat in de zomer wat oncomfortabel – maar dat zijn muggenbeten ook!). Insecticide kan ook, maar is een wat agressievere oplossing. En er zijn ook verschillende ‘huis-tuin-en-keukenmiddeltjes’. Vraag je (groot)moeder er maar eens naar!

Aanbevolen

MACHTIGING AUTOMATISCHE INCASSO

Vul hieronder uw gegevens in.

Let op! Vul alle vereiste vakjes in, anders wordt je oplossing niet verzonden. Pas als je een bevestigingsmail van ons ontvangen hebt, weet je zeker dat je inzending goed is aangekomen bij Weet Magazine.


 

 

MACHTIGING DIGITALE FACTUUR

Vul hieronder uw gegevens in.

Let op! Vul alle vereiste vakjes in, anders wordt je oplossing niet verzonden. Pas als je een bevestigingsmail van ons ontvangen hebt, weet je zeker dat je inzending goed is aangekomen bij Weet Magazine.