Mens

Singapore tilt parken naar hoger niveau

op

De stedelijke bevolking zal de komende decennia naar verwachting enorm blijven groeien. Om megasteden leefbaar te houden, is er veel groen nodig. Veel plek voor bomen is er vaak niet. Waarom op de grond blijven als je ook de lucht in kan?

In Singapore is men bezig met de ontwikkeling van het project ‘Gardens by the Bay’. Dit prestigieuze project omvat 101 hectaren en moet het visitekaartje van het land worden. Het project bestaat uit de aanleg van drie delen: Bay South, Bay East en Bay Central. De ambitie is om Singapore te veranderen van een ‘stad met veel parken’ naar ‘een stad in een park’.

Bijzonder is dat er in Bay South kunstmatige ‘bomen’ komen die als skelet dienen voor begroeiing. Deze zijn 25 tot 50 meter hoog en worden komende zomer opgeleverd. Het nut van deze bouwsels is dat ze het regenwater opvangen, naar de grond geleiden en het water gecontroleerd over de planten in het park verdelen. Ook bieden de bomen verkoeling aan de onderliggende tuinen en wekken ze zonne-energie op voor de stadsverlichting. De kunstmatige bomen krijgen vanbinnen en vanbuiten de meest uiteenlopende planten als begroeiing.
Bezoekers die geen hoogtevrees hebben, kunnen gebruikmaken van de looppaden die tot aan de top van deze bomen reiken. Tijdens de wandeling hebben ze een adembenemend uitzicht over het park en de prachtige begroeiing.

Doel van het Gardens by the Bay-project is om de leefomstandigheden in Singepore te verbeteren. Een beetje zoals de Babylonische koning Nebukadnezar dat ook probeerde een paar eeuwen voor Christus. Ook hij liet de stad begroeien met kunstmatig aangelegde tuinen.
Het eerste deel van het park, Bay East, opende vorig jaar. Het nieuwere deel, Bay South, gaat deze zomer open. Daarna zal Bay Central worden ontwikkeld.

Weet meer:

http://www.gardensbythebay.org.sg/whats-on/rhythm-with-nature.php

 

MACHTIGING AUTOMATISCHE INCASSO

Vul hieronder uw gegevens in.

Let op! Vul alle vereiste vakjes in, anders wordt je oplossing niet verzonden. Pas als je een bevestigingsmail van ons ontvangen hebt, weet je zeker dat je inzending goed is aangekomen bij Weet Magazine.


 

 

MACHTIGING DIGITALE FACTUUR

Vul hieronder uw gegevens in.

Let op! Vul alle vereiste vakjes in, anders wordt je oplossing niet verzonden. Pas als je een bevestigingsmail van ons ontvangen hebt, weet je zeker dat je inzending goed is aangekomen bij Weet Magazine.