Heelal

Mijnbouw op asteroïden

op

Mijnbouw is belastend voor het milieu. Bovendien zijn de voorraden delfstoffen eindig. Volgens Eric C. Anderson van het bedrijf Space adventure is dat een oplosbaar probleem. Hoe? In een interview, geplaatst op de website The Atlantic, vertelt hij over mijnbouw op astroïden…

Mijnbouw op asteroïden zou een voorwaarde zijn voor het creëren van nederzettingen buiten onze dampkring. Om alle bouwmaterialen voor een ruimtebasis per raket te vervoeren, zou nauwelijks mogelijk zijn. De bouwmaterialen in de ruimte delven en verwerken kan volgens Anderson een oplossing zijn voor dit probleem. Hij zegt dat in de asteroïden die je nabij de aarde kunt vinden nog voor duizenden jaren aan natuurlijke hulpbronnen aanwezig zijn.

Om aan deze delfstoffen te komen, zou de eerste stap zijn: de lancering van kleine onbemande ruimtevaartuigen. Per stuk hoeven die niet meer te wegen dan 30 kilo. Met deze vaartuigen moeten de eigenschappen van de ruimtelichamen in kaart worden gebracht. Denk daarbij aan welke grondstoffen er te winnen zijn en de karakteristieken van de zwaartekracht. Volgens Anderson moet dit eerste deel binnen twee jaar uitvoerbaar zijn.

Het duurt nog wel even voordat het zo ver is dat mensen naar de asteroïden gaan voor mijnbouw en de bouw van nederzettingen. Op dit moment is het buiten de dampkring brengen van een persoon nog véél te duur. Anderson schat in dat de mensheid waarschijnlijk binnen twintig jaar gebruik kan gaan maken van de hulpbronnen buiten onze dampkring. Anderson: „Zou het niet geweldig zijn wanneer alle zware industrie, mijnbouw en energieproductie buiten onze dampkring kan plaatsvinden en de aarde alleen gebruikt wordt om op te leven. Dan kunnen we de aarde bewaren zoals hij nu is.”

Klinkt interessant allemaal – en bijna te mooi om waar te zijn – maar voorlopig zijn het visionaire plannen waarvan nog maar zeer de vraag is hoe levensvatbaar ze zijn.

Weet meer:
http://www.theatlantic.com/technology/archive/2013/03/the-coming-age-of-space-colonization/273818/

MACHTIGING AUTOMATISCHE INCASSO

Vul hieronder uw gegevens in.

Let op! Vul alle vereiste vakjes in, anders wordt je oplossing niet verzonden. Pas als je een bevestigingsmail van ons ontvangen hebt, weet je zeker dat je inzending goed is aangekomen bij Weet Magazine.


 

 

MACHTIGING DIGITALE FACTUUR

Vul hieronder uw gegevens in.

Let op! Vul alle vereiste vakjes in, anders wordt je oplossing niet verzonden. Pas als je een bevestigingsmail van ons ontvangen hebt, weet je zeker dat je inzending goed is aangekomen bij Weet Magazine.