Geschiedenis

Met de Bijbel op zoek naar olie

op

Sinds de oprichting van de staat Israël in 1948 heeft het land zich in een rap tempo vanuit het niets ontwikkeld tot één van de meest welvarende landen. De lijst met exportproducten is indrukwekkend, lang en veelzijdig: watermeloenen, software, textiel, sinaasappels, wapens enzovoort. Eén product ontbreekt vooralsnog: olie, het zwarte goud. Maar ook dat blijkt nu in grote hoeveelheden aanwezig te zijn. De Bijbel voorzegde het al…

Als het aan John M. Brown ligt, de directeur van het in 2000 opgerichte Zion Oil, wordt Israël binnen afzienbare tijd één van de belangrijkste olielanden van de wereld. Maar dat is natuurlijk makkelijk gezegd. Ondergrondse olievoorraden kun je niet maken. Die heb je of die heb je niet. Met Zion Oil is Brown een van de organisaties die in Israël druk naar olie zoekt.
Hoe komt Brown aan die zekerheid? Het begint allemaal als John Brown, een Amerikaanse evangelical, in 1981 een lezing aanhoort van Jim Spillman met de titel ‘The Oil of Israël’. In deze lezing maakt de spreker duidelijk dat hij er vast van overtuigd is dat Israël op grote voorraden olie ‘zit’. Spillman kan het zich niet voorstellen dat God de Arabische aartsvijanden van Israël rijk gezegend heeft met immense olievoorraden en dat Israël, Zijn verbondsvolk, niet in deze zegeningen deelt. Na een langdurige studie van oudtestamentische profetieën meent hij te kunnen concluderen dat er veel Bijbelteksten zijn die naar verborgen olievoorraden in Israël verwijzen.
Hoewel traditionele verklaringen van deze Bijbelverzen niet op ruwe olie wijzen, maar op geestelijke zegeningen of andere ‘aardse rijkdommen’, zoals olijfolie, is Spillman absoluut overtuigd van de waarde van zijn ontdekkingen in de Bijbel. En John Brown deelt zijn visie. In de jaren die volgen, brengt Brown talloze keren een bezoek aan Israël. Hij legt contacten met specialisten in Israël en het Texaanse Dallas, regelt ontmoetingen met overheidsfunctionarissen in Israël en laat op verschillende locaties bodemonderzoek verrichten. Verschillende pogingen om aan de slag te kunnen lopen vast, maar Brown blijft volhouden. In april 2000 is het eindelijk zover: er wordt een onderneming opgericht die de naam Zion Oil & Gas krijgt.
En wat gebeurt er tien jaar later? In april 2010 bevestigt de United States Geological Survey, één van de meest toonaangevende meetinstituten in de Verenigde Staten, dat Israël op ongelooflijke olie- en gasvoorraden zit! Een nog niet exact gelokaliseerde hoeveelheid van niet minder dan 1.7 miljard vaten olie zou in ondergrondse aardlagen opgeslagen zitten. Daarnaast zou er langs de kust, onder de bodem van de Middellandse Zee, nog eens bijna 3.456 miljard m3 aardgas liggen te wachten! Het moet alleen nog bepaald worden waar het naar boven te krijgen is. En dat kost tijd.

Benieuwd naar de resultaten van Zion Oil? Lees het in Weet Magazine nummer 9.

MACHTIGING AUTOMATISCHE INCASSO

Vul hieronder uw gegevens in.

Let op! Vul alle vereiste vakjes in, anders wordt je oplossing niet verzonden. Pas als je een bevestigingsmail van ons ontvangen hebt, weet je zeker dat je inzending goed is aangekomen bij Weet Magazine.


 

 

MACHTIGING DIGITALE FACTUUR

Vul hieronder uw gegevens in.

Let op! Vul alle vereiste vakjes in, anders wordt je oplossing niet verzonden. Pas als je een bevestigingsmail van ons ontvangen hebt, weet je zeker dat je inzending goed is aangekomen bij Weet Magazine.