Nieuws

Je auto als stroomvoorziener

op

De nieuwe elektrische auto van Nissan haalt niet alleen stroom uit het stopcontact. Hij kan de energie ook weer teruggeven aan het energienet in je huis. Op die manier werkt de auto als een grote accu waarmee je twee dagen alle apparaten in het huishouden van energie kunt voorzien.

Deze maand presenteerde Nissan dit revolutionaire systeem, waarbij de lithium accu’s van de Leaf gebruikt kunnen worden als noodstroomvoorziening. Dit systeem werd in Japan warm ontvangen. Na de ramp bij Fukushima functioneert het elektriciteitsnet namelijk nog steeds niet als voorheen.

De accu’s kunnen 24 Kwh opslaan. Dat is genoeg om honderd 10-watts (spaar)lampen 24 uur te laten branden. Hiermee kan er voldoende energie worden opgeslagen om een gemiddeld Japans huishouden twee dagen van stroom te voorzien (zelfs wanneer climate control is ingeschakeld!).

De auto zelf is ook een interessant stukje techniek. Er is al eerder over geschreven in Weet Magazine. De Leaf (afkorting voor: Leading, Environmentally friendly, Affordable, Family car) is een 5-deurs hatchback en kan op één laadbeurt 160 kilometer rijden. Dat is ruim voldoende voor de gemiddelde Nederlandse forens. Het grote voordeel is dat de auto heel erg zuinig is. Wanneer een benzineauto even efficiënt was als de Leaf, zou hij met één liter benzine ruim 42 kilometer kunnen rijden.
Eén van de twee accu’s is speciaal bedoeld voor snelladen, waardoor de auto in dertig minuten kan worden opgeladen. De andere accu maakt het mogelijk de auto via een gewoon stopcontact op te laden. De Leaf is al enige tijd op de markt, maar het nieuwe systeem is op dit moment alleen nog te zien in een demonstratiehuis van de autofabrikant. Het Japanse concern verwacht de technologie dit jaar (2011) op de markt.

Leuk detail: omdat de auto zo stil is, zitten er speakers onder de motorkap die een ‘autogeluid’ produceren zodat voetgangers hem kunnen horen aankomen. Of het ook mogelijk is om het geluid van een snelle sportwagen te gebruiken, is bij de reactie van Weet Magazine niet bekend.

Bron: http://www.nissan-global.com

MACHTIGING AUTOMATISCHE INCASSO

Vul hieronder uw gegevens in.

Let op! Vul alle vereiste vakjes in, anders wordt je oplossing niet verzonden. Pas als je een bevestigingsmail van ons ontvangen hebt, weet je zeker dat je inzending goed is aangekomen bij Weet Magazine.


 

 

MACHTIGING DIGITALE FACTUUR

Vul hieronder uw gegevens in.

Let op! Vul alle vereiste vakjes in, anders wordt je oplossing niet verzonden. Pas als je een bevestigingsmail van ons ontvangen hebt, weet je zeker dat je inzending goed is aangekomen bij Weet Magazine.