Event

Weet-excursie: Geologie in de Ardennen! – extra data –

op

Onderstaande tekst gaat over de excursie die in 2018 plaatsvond. Er wordt gewerkt aan een nieuwe excursie voor 2019. Wie interesse heeft, kan dat laten weten via [email protected]

Onder leiding van geoloog en bioloog Tom Zoutewelle worden op 28 en 29 september unieke plekken in de Ardennen bezocht. Aan de hand van geologische waarnemingen wordt de bewogen geschiedenis van het Europese continent zichtbaar. De excursie is beslist geen theoretisch verhaal, de handen mogen uit de mouwen! Met hamer en beitel ga je aan de slag en mag je naar huis met zelf ontdekte fossielen.

De eerste excursies waren succesvol. Daarom hebben we een extra excursie ingepland op 28 en 29  september. Ook hier is de groepsgrootte beperkt, vol = vol. Deelname geschiedt op volgorde van aanmelding. Wederom is deze excursie geschikt voor iedereen die een stevige wandeling niet uit de weg gaat.Reisprogramma: vertrek op vrijdagmiddag omstreeks 16.00 uur vanaf P&R Leidsche Rijn Centrum. Vrijdagavond, na het diner, volgt een lezing door Tom Zoutewelle over de geologie van de Ardennen. Zaterdag worden er zeven boeiende locaties in de Ardennen bezocht voor geologisch veldwerk en fossielen zoeken. De excursie eindigt om aan het einde van de middag in Namen,  en omstreeks 21.00 uur is het afscheid in Utrecht. Een diner op zaterdagavond is bij de prijs inbegrepen.  Neem mee: kleding die tegen een stootje kan, goede wandelschoenen, regenkleding, hamer, beitel en een rugzak.

Bij de prijs inbegrepen:

• reis Utrecht – Ardennen v.v.
• diner op vrijdag en zaterdag
• overnachting in Vaalbeek
• ontbijt en lunchpakket
• studiemateriaal
• lezing op vrijdagavond
• vervoer naar de veldlocaties in de Ardennen

Deelnameprijs per persoon € 220,-.

Velden gemarkeerd met een * zijn verplicht