Nieuws

Drie hoeraatjes voor Logos!

Door

op

De vlag kan uit! Nederland is een nieuw instituut rijker: het Logos Instituut. De initiatiefnemers van deze organisatie willen vanuit een ‘christelijk standpunt grondig nagaan wat de status van wetenschappelijke uitspraken is, deze toetsen en het goede behouden’. De Bijbel wordt daarbij als basis genomen ‘voor alle fronten van het leven’.

In het Logos Instituut hebben wetenschappers van allerlei kerkelijke pluimage zich verenigd om medechristenen van informatie te voorzien. Daarmee kunnen ze zich weren tegen aantijgingen van andersdenkenden. Het Logos Instituut beschikt al over een mooi budget dat beschikbaar is gesteld door private sponsors. Hiermee kan onderzoek worden bekostigd dat aangesloten wetenschappers mogen uitvoeren.
Verder zal Logos congressen en lezingen in het land gaan verzorgen, ingevuld door aangesloten wetenschappers. Ze zullen vertellen over een onderwerp uit hun vakgebied en studieresultaten opdiepen waaruit je – direct of indirect – kunt afleiden dat er meer is dan uitsluitend materie.

De mensen achter Logos erkennen volmondig dat de evolutie van bacterie naar mens niet klopt en dragen daar wetenschappelijk onderbouwde argumenten voor aan. Het instituut levert feiten en plaatst die in een Bijbels referentiekader. Dat kan christenen helpen om hun plek in de samenleving in te nemen en hun standpunten te verdedigen. Zij kunnen het materiaal ook gebruiken om ervan te getuigen hoe complex de natuur is ontworpen. Daarnaast reikt Logos handvatten aan waarmee de Bijbelse geschiedschrijving kan worden bekrachtigd. Feiten blijven feiten; het is de context die het verschil maakt.

Logos vult het spreekwoordelijke gat in de markt. In tegenstelling tot landen als de Verenigde Staten, Australië en Engeland was er in Nederland nog geen instituut dat op zo’n wijze naar buiten treedt. Kerken en private personen die dit initiatief een warm hart toedragen, kunnen zich melden op www.logos.nl. Een belangrijke oproep, want de invloed die het instituut in de samenleving kan uitoefenen is voor een groot deel afhankelijk van de mate waarin broeders en zusters het werk – in zowel biddend als financieel opzicht – ondersteunen.

Om aan te geven dat Weet Magazine dit initiatief steunt ondertekenden hoofdredacteur Jan Rein de Wit en eindredacteur Johan Démoed de open brief die vorige week in het Reformatorisch Dagblad en Nederlands Dagblad stond.

MACHTIGING AUTOMATISCHE INCASSO

Vul hieronder uw gegevens in.

Let op! Vul alle vereiste vakjes in, anders wordt je oplossing niet verzonden. Pas als je een bevestigingsmail van ons ontvangen hebt, weet je zeker dat je inzending goed is aangekomen bij Weet Magazine.


 

 

MACHTIGING DIGITALE FACTUUR

Vul hieronder uw gegevens in.

Let op! Vul alle vereiste vakjes in, anders wordt je oplossing niet verzonden. Pas als je een bevestigingsmail van ons ontvangen hebt, weet je zeker dat je inzending goed is aangekomen bij Weet Magazine.