Skip to main content
Zeeotter

Foto zeeotter: Harry Walker

Een schrikkende zeeotter: is dat wat je hier ziet? Je zou dat uit zijn non-verbale gedrag kunnen afleiden. Wie zal het zeggen? In ieder geval is duidelijk dat de fotograaf in zijn doel is geslaagd: hij maakt wat bij de kijker los. Echt zo’n foto met een verhaal dat je er zelf bij mag bedenken. Geef je fantasie eens de ruimte. Maar voordat je dat doet: hier eerst wat zeeotterfeitjes die je in je verhaal zou kunnen betrekken.

De zeeotter komt voor aan de westkust van Noord-Amerika en de oostkust van Azië. Hij voelt zich het lekkerst in het water. Hij slaapt er zelfs, drijvend op zijn rug. En als hij trek heeft, duikt hij naar de bodem om zijn maaltje te halen. Een schelp met inhoud, bijvoorbeeld. Eenmaal boven water draait hij zich op zijn rug, legt een platte steen op zijn buik en slaat daarop de schelp aan stukken. Slurpend van het slijmerige goedje drijft de zeeotter verder.

Wat hij aan eten overheeft, stopt hij in de huidzakken die zich van onder zijn oksels over zijn borst uitstrekken. Hierin bewaart hij ook zijn steen. Deze plaat, gemaakt door natuurfotograaf Harry Walker, werd in 2019 uitgeroepen tot publiekslieveling van Comedy Wildlife. Bij deze fotowedstrijd wordt humor ingezet om aandacht te vragen voor natuurbescherming. En vaak is dat goed voor minstens een glimlach.

Dit Voorbeeld komt uit Weet 65. Wil je meer lezen? Neem dan een abonnement op Weet Magazine of koop het nummer in de webshop!