Skip to main content

Echtparen die na zeven jaar huwelijk denken dat ze safe zitten, hebben het mis. Een Amerikaanse studie wijst uit dat er meestal na het tiende jaar een huwelijkscrisis dreigt te gebeuren.

De theorie van ‘the seven year itch’ ontstond na de gelijknamige film met Marilyn Monroe uit 1955. Volgens die theorie zouden koppels het na zeven jaar huwelijk een huwelijkscrisis krijgen, maar zitten ze op rozen als ze die strubbelingen overleven. Nu blijkt dat vooral de tiende huwelijksverjaardag een cruciaal moment is in een relatie.

Amerikaanse onderzoekers ondervroegen ruim 2.000 vrouwen, geboren tussen 1957 en 1964. Daaruit blijkt dat in de meeste huwelijken de problemen na tien jaar beginnen. Dat komt vooral doordat vrouwen er dan genoeg van krijgen om de zorg voor het huishouden en de kinderen op zich te nemen. Maar als de paren doorbijten en het nog vijf jaar met elkaar weten uit te houden, wordt hun relatie er alleen maar beter op, stellen de onderzoekers.

Wil je niks missen van Weet Magazine? Neem dan een abonnement en ontvang elke twee maanden de nieuwste Weet! Klik hier voor een artikel over de voordelen van trouwen. Klik hier om een artikel te lezen over 16 geheimen voor een succesvol huwelijk.