Je loopt niet elke dag iemand tegen het lijf die je gedachten kan lezen. Met een simpel trucje wek je de indruk dat je het kunt. Voer eens de volgende stappen – zonder al te diep nadenken – uit:
- Bedenk een eenvoudige kleur (wit wordt niet als kleur beschouwd).
- Tel het aantal letters van die kleur. Dat levert een getal op dat je als een woord in gedachten moet houden (bijvoorbeeld was de kleur ‘groen’ – 5 letters – gekozen, dan heb je nu het woord ‘vijf’).
- Maak van de eerste letter van het laatst gevonden woord ook weer een kleur.
- Maak van de laatste letter van het nieuwe woord een muziekinstrument.
- Maak van de tweede letter van het nieuwe woord een bloem.
Wedden dat je nu ‘roos’ in gedachten hebt? Hoe kan dat?
Antwoord
Hoe kun je gedachten lezen? Het is niet zo vreemd als het lijkt. De naam van een kleur, bijvoorbeeld rood, blauw, oranje, heeft meestal vier, vijf of zes letters. Bijna iedereen zal een van deze ‘eenvoudige’ kleuren kiezen. De kleur die je vervolgens moet bedenken zal dus vrijwel zeker beginnen met een V of een Z. Dat betekent: violet of zwart. De laatste letter daarvan is een T. Daarvan maak je gemakkelijk als muziekinstrument: trom, trombone, trompet, triangel. De tweede letter is dan steeds een R. Wat ligt er dan meer voor de hand dan om ‘roos’ als bloem te kiezen?
Succes is echter niet honderd procent verzekerd; het kan bij één van deze stappen fout gaan. Maar het is de moeite waard om uit te proberen. In heel veel gevallen zul je er een geweldige indruk mee maken. Net alsof je echt iemands gedachten kunt lezen!
Wil je niks missen van Weet Magazine? Neem dan een abonnement en ontvang elke twee maanden de nieuwste Weet!