Skip to main content

Dat Mozes de eerste vijf Bijbelboeken heeft geschreven, was lange tijd geen punt van discussie. De laatste decennia beweren echter steeds meer wetenschappers dat deze Bijbelse persoon hier geen enkel aandeel in heeft gehad. In de tijd dat Mozes leefde, zou er nog niet eens een Hebreeuws schrijfsysteem zijn geweest om de beschreven gebeurtenissen vast te leggen. Hebben deze wetenschappers het bij het juiste eind? Of zien ze wat over het hoofd? De nieuwe dvd De Mozes-controverse van Weet Magazine werpt een nieuw licht op dit vraagstuk.

In de nieuwe Weet-documentaire De Mozes-controverse, uitgegeven in samenwerking met christelijke filmdistributeur NEEMA, onderzoekt filmmaker Tim Mahoney of Mozes de Thora heeft geschreven. Want als hij het niet was, wie dan wel? En wat betekent dit voor de geloofwaardigheid van de hele Bijbel? Mahoney reist naar het Midden-Oosten om deze prangende vraag tot op de bodem uit te zoeken. Hij ontdekt nieuw wetenschappelijk bewijsmateriaal en interviewt verschillende deskundigen. Dat brengt hem tot een bijzondere conclusie, die tegen de haren van veel seculiere wetenschappers in zal strijken.

Tim Mahoney heeft met zijn diepgravende documentaires al meerdere filmprijzen in de wacht gesleept. De Mozes-controverse is het tweede deel van zijn spraakmakende serie Zoeken naar Bewijs, en verscheen in 2019 onder de naam Patterns of Evidence: The Moses Controversy. Net als bij de vorige film uit deze serie (te koop in onze webshop), getiteld Patterns of Evidence: Exodus, heeft Weet Magazine ook hier de Nederlandse ondertiteling verzorgd, in samenwerking met NEEMA.

De dvd kost €14,99 en is te koop via onze webshop en bij de christelijke boekhandels.

 

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]