Skip to main content

Als je een evolutionist vraagt wanneer de dino’s leefden, is het antwoord altijd ‘miljoenen jaren geleden’. Maar die miljoenen jaren kun je in de Bijbel niet terugvinden. Waar moet je dan de dinosauriërs plaatsen in de Bijbelse geschiedenis?

Dinosauriërs zijn landdieren. Dat betekent dat ze zijn geschapen op de zesde scheppingsdag. Ze ademden door hun neus, dus moesten er ook twee van elk geschapen type mee met Noach op de ark. Ook zijn er aanwijzingen dat mensen na de zondvloed nog dino’s hebben gezien. Denk bijvoorbeeld aan het dier dat in Job 40 wordt beschreven, de Behemoth.

Verschillende mensen hebben vroeger afbeeldingen van dino’s gemaakt of er verslagen van opgetekend (Herodotus in zijn geschiedschrijving, Marco Polo in zijn reisverslag en het basreliëf van een stegosaurus in het Cambodjaanse tempelcomplex Angkor Wat). Men noemde ze toen alleen nog niet ‘dinosaurus’. Ze droegen een hele andere naam: draak. In dit artikel kun je meer lezen over de Behemoth en drakenverhalen. Van alle dino’s is de Tyrannosaurus rex ongetwijfeld de bekendste dino die op aarde rondliep. Wist je dat hij de krachtigste beet had van alle dieren? Klik hier om meer te lezen.

Dit Weetje verscheen eerder in de Weet Scheurkalender 2019. Wil je niks missen van Weet Magazine? Neem dan een abonnement en ontvang elke twee maanden de nieuwste Weet!