Skip to main content

Laatst zijn er twee nieuwe films van Weet Magazine verschenen over de doortocht door de Rode Zee. Op 28 oktober en 11 november kun je deze films in professionele setting bekijken in Dordrecht. Kom je ook? 

Neem je familie en vrienden mee naar deze unieke Weet-filmvertoningen in Dordrecht. Verdeeld over twee avonden kun je de geprezen documentaires ‘Het Mysterie van de Rode Zee’ deel 1 (trailer) en deel 2 (trailer) bekijken. In de films ontsluiert filmmaker Tim Mahoney de raadsels rond Israëls doortocht door de Rode Zee. Waar vond die plaats? Zijn er resten van Farao’s leger gevonden? De filmvertoningen zijn een initiatief van interkerkelijke organisatie Missie Dordt, en hebben als doel om christelijke en niet-christelijke jongeren aan het denken te zetten over het geloof.

1e filmvertoning: vrijdag 28 oktober

Het Mysterie van de Rode Zee Deel 1 zal vertoond worden op vrijdag 28 oktober om 20:15 uur. De film is toegankelijk voor alle leeftijden. Bekijk hier alvast de trailer.

2e filmvertoning: vrijdag 11 november

Het Mysterie van de Rode Zee Deel 2 zal vertoond worden op vrijdag 11 november om 20:15 uur. De film is toegankelijk vanaf 9 jaar en ouder. Heb je het eerste deel gemist? Dan kun je voorafgaand aan deze tweede avond nogmaals deel 1 bekijken, om 17:00 uur, op dezelfde locatie. Bekijk hier alvast de trailer.

Programma

De avonden beginnen met een opening en toelichting door een Weet-medewerker. Daarna volgt de filmvertoning. Na afloop van de film is er de gelegenheid om na te praten over de film. Ook zal er een stand zijn van boekhandel Present uit Dordrecht waar je de films op dvd kunt kopen. Ook andere Weet-producten zijn er verkrijgbaar.

Kortingscode Weet-scheurkalender 2023

Op de filmavonden is de Weet Scheurkalender 2023 met 37,5% korting verkrijgbaar door middel van deze kortingsbon. Print daarvoor dit kortingsticket uit en neem die mee naar de avond, of laat hem zien op je mobiel.

Locatie

De films zullen worden vertoond in filmhuis The Movies in Dordrecht (adres: Nieuwstraat 62). Missie Dordt heeft een goede samenwerking met The Movies, waar al verschillende christelijke films zijn vertoond voor een select publiek, met het doel hen verdieping te geven en te laten nadenken over het christelijk geloof.

Toegangstickets

Een ticket kost €12,50. Dat is inclusief een gratis drankje na afloop.