Skip to main content

Op 11 mei 2022 organiseert het Logos Instituut voor voorgangers, ambtsdragers en jeugdleiders een studiedag met als thema: ‘Hoe praat ik met jongeren die vragen stellen over Bijbel en wetenschap?

Jongeren worden op school en tijdens hun studie vaak overspoeld door naturalistische en materialistische denkbeelden. Dit zorgt vaak voor vervreemding van de kerk. Uit onderzoek blijkt echter dat als jongeren voorzien zijn van goede antwoorden, ze minder snel uit de kerk stappen. Bijbelse en wetenschappelijke argumenten, zoals waarom de evolutieleer onjuist is, zijn daarom van groot belang. Dat is ook waarom Weet Magazine in 2010 is gelanceerd: om jongeren laten zien dat het geloof in de Bijbelse schepping wetenschappelijk gezien houdbaar is, en dat de evolutietheorie grote problemen kent. Als u Weet Magazine nog niet kent, vindt u hier een gedeeltelijk inkijkexemplaar, of kunt u zich abonneren om kennis te maken.

Studiedag

Ook het Logos Instituut zet zich in voor dit doel. Met deze studiedag richt de organisatie zich speciaal op ambtsdragers, jeugdleiders en voorgangers. De volgende vragen komen tijdens de studiedag aan bod:

  • Op welke gebieden wordt de strijd beslist als het gaat om onze jongeren?
  • Hoe beantwoord je vragen van jongeren over nieuwe ontdekkingen op gebied van evolutie?
  • Struikelblokken – Hoe om te gaan met moeilijke vragen over de Bijbel?

Ook is er tijdens deze studiedag van Logos Instituut gelegenheid om vragen te stellen en de onderwerpen te bespreken.

Tijd en datum

De bijeenkomst vindt plaats op woensdag 11 mei 2022, van 15:00 tot 20:30 uur. De studiedag is gratis en vind plaats in Hilversum. Meer informatie over het evenement is te vinden op de website van het Logos Instituut.