Skip to main content

Op 25 november organiseren stichting Creaton en de Duits organisatie Wort und Wissen een studiedag over het thema ‘De grote vragen’ op het Driestar College in Gouda. Op de dag spreken Bijbelgetrouwe wetenschappers over belangrijke onderwerpen die te maken hebben met de betrouwbaarheid van de Bijbel en het schepping-evolutiedebat.

Sprekers

  • dr. Peter Korevaar (astrofysicus): Het universum, Gods verbazingwekkende schepping.
  • dr. Peter van der Veen (archeoloog): Hebben de aartsvaders wel bestaan? Een zoektocht naar de oorsprong van het oude Israël.
  • dr. Peter Borger (microbioloog): Kan natuurlijke selectie de genetische informatie verklaren?
  • drs. Tom Zoutewelle (bioloog en geoloog): Is het heden de sleutel tot het verleden? Een herbezinning op de uitgangspunten van de geologie.

Drie van deze sprekers zijn voor de trouwe Weet-lezer wellicht bekend; in het blad verschenen eerder artikelen van hun hand.

Voor docenten

Het congres richt zich op docenten die in het middelbaar en universitair onderwijs werken, maar is verder ook toegankelijk voor andere geïnteresseerden.

Aanmelden

Deelname aan de studiedag kost €15. Scholieren en studenten betalen €7,50. Lunchen kan tegen extra betaling. Aanmelden voor de studiedag kan op de website van stichting Creaton. Daar vind je ook meer informatie over de studiedag en de sprekers.

Aanmelden via Stichting Creaton