Skip to main content

In Groot-Brittannië vinden dit jaar rond de zomer drie verschillende conferenties plaats over geloof, wetenschap en creationisme. 

  • 30 & 31 augustus: De scheppingsorganisatie Truth in Science heeft eind augustus een tweedaagse summerschool opgezet over geloof en wetenschap. Het evenement richt zich op studenten, en behandelt onderwerpen als het bijzonder ontwerp van het lichaam, zacht weefsel in dinobotten, en de LHBTI-beweging. Voor 65 pond ben je twee dagen onder de pannen. Klik hier voor meer info.
  • 20 & 21 september: Ook de creationistische organisatie Creation Ministries International (CMI) organiseert een evenement in Engeland (Leeds). CEO Philip Bell, die ook vaak in Nederland spreekt, vertelt over de leviathan en behemoth, de raadselachtige dieren in het Bijbelboek Job. Andere sprekers zijn Stuart Burgess (bekend van het boek Ontwikkeling of Ontwerp), de Nederlandse creationistische wetenschapper en Weet-auteur Hans Degens, en veel anderen. Klik hier voor meer info en de toegangskosten.
  • 31 oktober – 2 november: Tenslotte is daar de Answers UK Mega Conference, een driedaagse conferentie, georganiseerd door de creationistische organisatie Answers in Genesis (AIG). De conferentie vooral toerustend van aard. Er zijn sprekers te vinden als oprichter Ken Ham, theoloog Joel Beeke, en Stuart Burgess, die ook bij de conferentie van CMI spreekt. Er is ook een kinderprogramma. Klik hier voor meer info en de toegangskosten.

Deze drie conferenties zijn aanraders voor christenen die vragen hebben over schepping, evolutie en het christelijk geloof.