Algemeen

Aliens ontmaskerd in nieuwe Weet-dvd

Door

op

Over de hele wereld zijn er jaarlijks duizenden mensen die beweren ufo’s te hebben gezien, of zelfs door buitenaardse wezens te zijn ontvoerd. Onzinverhalen? Of zit er meer achter? Die vragen stonden centraal op de presentatieavond van de nieuwe Weet-dvd Aliens Ontmaskerd, gisterenavond bij Driestar Educatief in Gouda.

De avond, die door zo’n zestig mensen is bezocht, werd geopend door Frans Gunnink, de uitgever van Weet Magazine. Daarna gaf hij het woord aan Weet-redacteur Gert-Jan van Heugten, die een korte presentatie hield over de (on)mogelijkheid van het bestaan van aliens. Vervolgens startte de film.

In de eerste helft van de documentaire werd beargumenteerd waarom het niet zo kan zijn dat buitenaardse wezens van andere planeten kunnen komen. Hierover heeft een acht jaar geleden ook al eens een artikel in Weet Magazine gestaan. De film volgt dezelfde lijn, en in het kort komt die hierop neer:

De afstanden in de ruimte zijn gewoonweg té groot om te kunnen overbruggen. Daar heb je ontzettend hoge snelheden voor nodig. En dat brengt allerlei problemen met zich mee. Zo kun je bijvoorbeeld niet sneller gaan dan het licht, en zelfs als je met de lichtsnelheid zou kunnen reizen, dan duurt het nog jaren om van ster naar ster te reizen. Om nog maar te zwijgen over de hoeveelheid brandstof die je ruimteschip dan verbruikt.

De ruimte is niet leeg. „Er zweven naar schatting 100.000 minuscule stofdeeltjes per kubieke kilometer in de ruimte,” vertelt ruimtevaartingenieur Dewey Hodges van het Georgia Institute of Technology (VS) in de anderhalf uur durende documentaire. Satellieten die om de aarde draaien, zoals de Hubbletelescoop, botsen regelmatig tegen dat soort fragmentjes. Vanwege de hoge snelheid van zo’n botsing ontstaan er dan allerlei putjes in de buitenkant van zo’n satelliet.

Stel je nu eens voor wat er zou gebeuren wanneer aliens met een ruimtevaartuig vanaf een verre planeet op topsnelheid naar de aarde zoeven. Dan zijn die botsingen met stofdeeltjes nog vele malen groter „Wanneer een ruimteschip met een derde van de lichtsnelheid zou kunnen reizen,” rekent Hodges voor, „zou een stofdeeltje zo licht als een sneeuwvlokje overeenkomen met een hele geconcentreerde explosie van vier ton TNT. Een object met de massa van een rozijn resulteert in een inslag met de kracht van tachtig Hiroshima-type atoombommen.”

De natuurwetten maken het dus onmogelijk dat buitenaardsen van andere planeten de aarde bezoeken. In de tweede helft van Aliens Ontmaskerd wordt ingegaan op de vraag hoe het desondanks komt dat er veel mensen zijn die beweren ufo’s te hebben gezien, of zelfs door buitenaardsen zijn ontvoerd. Hun verhalen zijn soms schokkend, blijkt uit de interviews die in de film worden getoond. Wat moet je daar als christen nu van denken? Op die vraag geeft de film onthullend antwoord.

Geïnteresseerd geraakt? Je kunt de nieuwe Weet-dvd, waarvoor de redactie de ondertiteling heeft verzorgd, nu hier bestellen in de webshop.


MACHTIGING AUTOMATISCHE INCASSO

Vul hieronder uw gegevens in.

Let op! Vul alle vereiste vakjes in, anders wordt je oplossing niet verzonden. Pas als je een bevestigingsmail van ons ontvangen hebt, weet je zeker dat je inzending goed is aangekomen bij Weet Magazine.


 

 

MACHTIGING DIGITALE FACTUUR

Vul hieronder uw gegevens in.

Let op! Vul alle vereiste vakjes in, anders wordt je oplossing niet verzonden. Pas als je een bevestigingsmail van ons ontvangen hebt, weet je zeker dat je inzending goed is aangekomen bij Weet Magazine.